MyUniversiti.com

MyUniversiti.com adalah sebuah Portal yang memberikan maklumat asas berkaitan IPTA & IPTS di Malaysia. Portal ini diwujudkan untuk membantu mereka yang mencari maklumat tentang perkara yang berkaitan dengan pendidikan tinggi di Malaysia di samping berkongsi maklumat aktiviti pelajar di IPT.

Matlamat utama MyUniversiti.com adalah sebagai One Stop Centre kepada pelajar dalam mendapatkan maklumat IPT setelah tamat SPM, STPM dan sebagainya.  MyUniversiti.com akan membantu serta menyelesaikan permasalahan pelajar dalam memilih, mengenal pasti IPT (Institusi Pengajian Tinggi) dan program yang ditawarkan dengan memberikan info terkini seperti tarikh kemasukan, peperiksaan, konvokesyen di setiap IPTA & IPTS berdasarkan maklumat yang diperoleh dari berbagai sumber.

MyUniversiti.com tidak mewakili mana-mana jabatan, agensi dan pertubuhan. Maklumat yang dipaparkan dan jawapan komen yang diberi bukan fakta rasmi cuma perkongsian ilmu dan pengetahuan. Maklumat itu berdasarkan hebahan yang terdapat di Akhbar dan Laman Web IPT tersebut di samping pendapat, pengalaman dan pengetahuan peribadi penulis dan pembaca yang lain.

Bagi menjayakan hasrat ini MyUniversiti.com mengajak Mahasiswa seluruh IPTA & IPTS memberikan artikel, gambar atau maklumat aktiviti yang dijalankan di Universiti / Kolej anda untuk di muatkan di Portal ini dan di kongsi  bersama pelajar IPT lain.

Artikel atau maklumat aktiviti IPT anda boleh di hantar melalui email kami myinfoipt@gmail.com. Sekiranya artikel atau maklumat aktiviti bersifat hasutan & menyalahi undang - undang negara MyUniversiti.com tidak akan menerbitkannya.Portal MyUniversiti.com, tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat daripada laman web ini .

1 comment: